De Situatie
De Winnaars zijn bekend.
doe mee

Stuur jouw situatie in

Voor De Situatie zijn we op zoek naar onontdekt schrijftalent. Dat wil zeggen: mensen met een passie voor schrijven of een voorliefde voor taal, of mensen met veel geheime teksten in hun notes app. Kortom: iedereen met schrijfambitie die op zoek is naar een podium voor hun talent. Bij het versturen van jouw aanmelding ga je akkoord met de algemene voorwaarden van De Situatie.

Accepted file types: pdf, Max. file size: 32 MB.

Literair platform ‘De Situatie‘ is een initiatief van PIP DEN HAAG met steun van het Amarte Fonds en het Letterenfonds. Gebruikte lettertypes: DinDong door Clara Sambot en Authentic Sans door Authentic. Ontwerp + website door All Sizes.Onze vakjury had er een flinke kluif aan, maar de winnaars van de schrijfwedstrijd zijn bekend.

Het niveau lag hoog, dus wij maken ons geen enkele zorgen over de literaire toekomst die ons te wachten staat. De winnaars van De Situatie 2024 zijn:

✏️ Scheur door Emiel Bachot

✏️ ik weet niet hoe je een badkamer schoonmaakt door Charlotte De Beus

✏️ Speldenkussen door Bothan A. Botan

✏️ De Situatie x 10 door Mijke Hadewey van Leersum

✏️ Het is een nacht door Nichon van der Heijden

✏️ bellenblaas een grafrede door Roan Kasanmonadi

✏️ Ik heb je een sms gestuurd door Demi van Kuijk

✏️ Mijn beton door Sherr

✏️ Mager fortuin door Caroline Straver

✏️ Melk door Sophie Zwertbroek

Alle winnaars hebben een mailtje gekregen met meer informatie. Voor nu willen we alle inzenders bedanken voor jullie geweldige stukken, zonder jullie zou de Situatie niet bestaan. Daarnaast willen we nogmaals onze vakjury bedanken, bestaande uit Pepijn Lanen, Anne Bosveld, Dean Bowen en Professor Soortkill.

De winnende teksten zullen gepubliceerd worden in zowel fysieke als digitale vorm. De gedrukte versie en het online platform zullen beide eind september gepresenteerd worden tijdens ons alternatieve boekenbal. Meer informatie daarover volgt!

Voor nu nogmaals dank en we hopen jullie binnenkort te zien tijdens de volgende LeesClub.